Voor even in Italië 

De Italiaanse keuken is zeer populair en staat bekend om de heerlijke gerechten.

Bent u benieuwd welke gerechten het beste bij de wijnen van Tempovino passen? 

Lees snel verder! 

pexels-engin-akyurt-3214161.jpg

Pasta funghi

Deze pasta funghi is een echte klassieker, maar blijft lekker. We hebben er een gemakkelijke variant van gemaakt. 

  1. Doe de porcini in een kommetje, overgiet met kokend water en laat 10 minuten staan.

  2. Hak de ui fijn en maak de paddestoelen schoon met een stukje vochtig keukenpapier. Snijd eventueel grote paddestoelen in stukken.

  3. Verhit de 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in 3-4 minuten rondom bruin.

  4. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim gezouten water, voeg na 3 minuten de roosjes broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en laat even staan.

  5. Laat de porcini uitlekken en schep samen met 2 eetlepels vocht door de paddestoelen. Roer de crème fraîche door de paddestoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta en broccoli er door en warm nog even 2 minuten mee.

  6. Schep de pasta funghi op de borden. Verdeel de walnoten over de pasta. Haal de blaadjes van de basilicum en strooi over de borden. Garneer royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti

  • 500 gr paddestoelenmix (bijvoorbeeld kastanje champignons, koningszwam, oesterzwam)

  • 200 gr broccoli

  • 1 ui

  • 30 gr porcini (of gedroogde paddestoelen)

  • 200 ml crème fraîche

  • 50 gr walnoten

  • 3 takjes basilicum

  • Peper en zout

  • Olijfolie

pexels-lgh-1256875.jpg

Pasta pesto

Dit recept voor de pasta kip-pesto is ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. Het is super makkelijk om te maken, een heerlijk gerecht en het staat binnen 20-25 minuten op tafel.

  1. Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de (zelfgemaakte) pesto en room toe aan de kip en roer goed door. Proef nog even of er nog peper of zout bij moet.

  2. Laat de pestosaus een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de gekookte pasta toe en schep er doorheen. Halveer de tomaatjes en roer ook door de pasta pesto en verwarm nog een minuutje mee. Serveer de pasta pesto in de pan of op een bord met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitten.

  3. Tip: Deze pasta pesto is ook lekker met geraspte kaas. Gebruik ook eens stukjes vegetarische kip voor een vegetarische variant op de kip pesto.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti

  • 400 gr kipfilit

  • 1 ui

  • 250 gr room

  • 250 gr cherry tomaten

  • Handje Rucola 

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • 60 gr pijnboompitten

pexels-marta-dzedyshko-2067418.jpg

Risotto basis

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

  1. Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm. Snipper het uitje en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat de risottorijst deze opnemen. Zodra dit gebeurt is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto ca. 25 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt.

  2. Proef of de risotto beetgaar is, hij mag nog een kleine stevige bite hebben van binnen. Roer dan een klontje boter en de parmezaanse kaas erdoor zodat de risotto lekker smeuïg wordt. Voeg eventueel nog een extra snufje peper of zout toe voor de smaak, maar let op dat de kaas ook al zoutig van smaak is. Dit basisrecept voor risotto is lekker met pijnboompitten en basilicum. 

  3. Tip: gebruik ook eens een scheutje slagroom in plaats van boter en vervang de Parmezaanse kaas door zachte geitenkaas voor een extra romig resultaat. Of roer een paar eetlepels zelfgemaakte pesto door de zelfgemaakte risotto.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risotto rijst

  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • 150 ml droge witte wijn

  • 1 liter water

  • 1 blokje groentebouillon

  • 1 uitje

  • 1 teentje knoflook

  • Klontje boter