pexels-corentin-henry-8164305.jpg

Biologische wijnen 

Wat zijn Biologische wijnen? 

Bio-logo.jpg

Het biologische keurmerk vormt de garantie dat biologische wijn dus ook écht bio is. Maar voor wijnmakers is dat keurmerk natuurlijk niet het uitgangspunt. Zij werken allemaal stuk voor stuk biologisch omdat ze geloven in de filosofie van biologische landbouw. 

Biologische wijnen worden namelijk gemaakt met respect voor de natuur, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Biologische wijnen zijn dus puur natuur. Onze wijnboeren zijn ervan overtuigd dat alleen een levende wijngaard levendige wijnen kan voortbrengen en ze doen er dus alles aan om het natuurlijk evenwicht in hun wijngaarden in stand te houden opdat het fruit van nature gezond is en blijft. 

pexels-seb-360013.jpg

Waarom zijn BIO wijnen zo belangrijk? 

Als je een biologisch keurmerk op een verpakking ziet staan, weet je dat het product voldoet aan strenge wettelijke eisen én dat de producent een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product. Biologische producten zijn vaak iets duurder, maar er wordt wel beter gezorgd voor de dieren, de aarde en jouzelf.

Bio-logo.jpg